Uskoro na čelu lovaca Ivan Vukšić Bratiša ili Stanko Primorac Ćane

Ljubuškim lovcima, članovima HUL Kravica, jedne od članstvom najbrojnih i najjačih udruga u Hercegovini, nadolazeća nova godina mogla bi donijeti velike promjene u vodstvu, ustroju te radu udruge i njezinih sekcija.

Naime, kako Dnevni list saznaje iz izvora bliskog udruzi, veći broj ljubuških lovaca vrši pripreme za promjenu njezinog vodstva, odnosno smjenu predsjednika Maria Hercega.

Razlozi za smjenu Hercega su, između ostalog, netransparentnost u radu udruge, loše stanje ljubuških lovišta te provođenje samovolje predsjednika nekoliko lovačkih sekcija ove udruge, navodi naš izvor.
Kako dalje saznajemo, vodstvu ove udruge zamjera se pretjerana bliskost i pogodovanje lokalnim vlastima što se, po mišljenju lovaca, negativno odražava na jačanje kapaciteta za razvoj lovstva ove općine, ali se zamjeraju i aktivnosti s ciljem biranja podobnih predsjednika određenih sekcija.

Herceg odbacuje optužbe

Predsjednik Mario Herceg negira optužbe na račun rada udruge.
“Naša udruga funkcionira u plusu i imamo najjeftiniju članarinu, a na našoj internet stranici transparentno objavljujemo podatke. Što se tiče optužbi na bliskost s vlastima, udruge su prinuđene biti bliske s vlasti zbog zajedničke suradnje. Udruga odlično funkcionira, a nedavno smo uspjeli dobiti koncesiju na oba ljubuška lovišta. Mislim da su na djelu vrlo ružne političke igre“, kazao je Herceg.

Prema saznanjima, lovačke bune su najizraženije u nekoliko ljubuških mjesta s ponajvećim članstvom, a među njima prednjače Grab, Vašarovići i Veljaci u čijim su sekcijama velike nesuglasice lovaca s vodstvom tih sekcija, kao i s vodstvom same udruge.
No, neki od lovaca imaju drukčije mišljenje.

“Udruga nikad nije bila u boljem stanju i apsolutno smo zadovoljni radom predsjednika, a odluke donosi upravni odbor. Nezadovoljstvo dolazi od manjeg broja lovaca koji su pokušali s osnivanjem svojih udruga“, smatra Branko Bebek, predsjednik lovačke sekcije Šipovača i član Upravnog odbora.
Herceg je potvrdio kako je bilo problema u Grabu dodavši kako su te nesuglasice riješene.

Dvije struje među lovcima

Špekulira se o nekoliko imena za novog predsjednika udruge HUL Kravica. Dva svakako najzvučnija među njima su Ivan Vukšić Bratiša te predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac Ćane. Prema saznanjima, svoga kandidata će ponuditi još sekcije Graba i Veljaka. Inače, Primorac je već ranije vodio ovu udrugu.

Nekoliko imena je u igri, no plan je da se predloži zajednički kandidat ispred nezadovoljnih članova ove udruge koji bi preko delegata u Skupštini trebali iznuditi nove izbore. Kako se vodstvo udruge optužuje za političarenje s lokalnom vlasti, lovci su mišljenja kako bi netko od gore navedenih imena činio protutežu.

Sadašnji predsjednik ne planira podnijeti ostavku ističući kako se pokušava napraviti politički udar na udrugu.
“Ne nasjedam na nikakve igre i radit ću u interesu lovaca. Iduće godine su izbori i vjerujem kako se preko udruge pokušavaju ubirati politički poeni. Neću napuštati mjesto predsjednika, a ako dođe do novih izbora, tko želi biti predsjednik, trebat će imati više ruku od mene“, odlučan je Mario Herceg, predsjednik HUL Kravica.

Očigledno je da među lovcima postoje najmanje dvije struje, a u sljedećem razdoblju bi se trebalo pokazati koja od njih je brojnija i hoće li doći do promjena u najvećoj ljubuškoj udruzi koja broji oko 700 članova.

Milan Bebek Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe