HDZ BiH Ljubuški započeo kampanju velikim skupom u Vitini

OO HDZ-a BiH Ljubuški započeo je predizbornu kampanju velikim predizbornim skupom u Vitini. Pred dupkom ispunjenim igralištem Osnovne škole „Tin Ujević“ program je započeo intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša, a potom je nazočne pozdravio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški Ante Mišetić.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje svih 30 kandidata na listi HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Ljubuški, a u njihovo ime skupu se obratio nositelj liste Tihomir Kvesić

Kvesić je svoj govor završio sljedećim riječima: „Ljudi na listi HDZ-a BiH za OV Ljubuški, u čije ime govorim i koje predstavljam, nisu opterećeni nekim stvarima od prije. Mi želimo pričati o projektima koje ćemo s vama raditi u budućnosti. Želim vam reći i poručiti kako kandidatkinje i kandidati na ovoj listi nisu ništa drugo nego vaša produžena ruka, čega smo itekako svjesni. Stoga, 2. listopada 2016. godine iziđimo na izbore, podržimo listu HDZ-a BiH, te naravno našeg sadašnjeg i budućeg načelnika, gospodina Nevenka Barbarića.“

Nakon nositelja liste za govornicu je izišao kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Ljubuški, Nevenko Barbarić. Barbarić je najprije zahvalio svima nazočnima što su došli u toliko velikom broju te je u nadahnutom govoru, višestruko prekidanom dugotrajnim pljeskom, između ostalog, spomenuo i sljedeće: 

„Obnova cestovne infrastrukture, izgradnja vodovoda, kanalizacije, pročistača otpadnih voda, školskih objekata i slično u proteklih dvanaest godina jesu investicije od preko 60 milijuna konvertibilnih maraka. Budimo pošteni, to je više nego što smo očekivali i planirali. Pokrivenost vodovodnom mrežom od prije sedam-osam godina je veća nego u nama susjednim općinama a prisjetimo se gdje smo bili 2004. godine. Uloženih 15–ak milijuna KM u spomenuto, nije malo novca. 

Također, oko dvadeset kilometara kanalizacijske mreže izgrađeno je proteklih godina a završena rekonstrukcija pročistača otpadnih voda je investicija vrijedna dva milijuna maraka. Oko dvadeset milijuna maraka uloženih u ceste na području naše općine, značajno je popravilo stanje prometne infrastrukture. 

Potpomogli smo sa oko 1,5 milijuna KM obnovu i izgradnju vjerskih objekata u svih sedam naših župa. 

Napravili smo i značajan iskorak u zaštiti i uređenju ove prekrasne prirode. Već niz godina komunalni otpad prikupljamo sa više od 75% prostora naše općine, isti odvozimo na deponiju u Mostar. Investirali smo značajna sredstva u uređenje pojedinih lokaliteta, prije svih lokaliteta Kravice, što nam već donosi značajan prihod i nova radna mjesta. „

„Ponosan sam što smo našoj Crkvi vratili dio nekad otete imovine, ponosan sam što smo među prvima dovršili iskapanje masovnih grobnica komunističkog režima nakon II. svjetskog rata, ponosan sam što smo dali značajan doprinos tiskanju vrijednih knjiga koje svjedoče povijesnu istinu o ljubuškom kraju.„ - još je jedan od dijelova Barbarićevog govora koje je okupljeno mnoštvo ispratilo velikim pljeskom.

Službeni dio programa završio je izvedbom pjesme Hercegovina u srcu, a druženje se u veseloj atmosferi nastavilo do dugo u noć.


Sljedeći skup OO HDZ BiH održat će se u Studencima, 18. rujna s početkom u 19:00 sati.

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Nesto o generalu Glasnovicu Hdz potrckalo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti se ne sviđa ne moraš čitati. Tko te goni da klikaš?
      P.S. Uhvati zlatnu ribicu pa od nje traži želje da ti ispuni. ;)

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)