Počela rekonstrukcija kinodvorane u Ljubuškom

Radovi na rekonstrukciji objekta bivšeg kina “Radnik” u općini Ljubuški krenuli su početkom ovog tjedna. Trenutačno se radi na grubim radovima u samom objektu te se postavlja skela za radove na vanjskom dijelu objekta, odnosno pročelju koje će, prema projektu, biti napravljeno od stakla i kamena.

“Počelo se s rušenjem prostora gdje se nekada nalazila galerija, rade se podovi, proširuje pozornica s obzirom na to da će, prema novom projektu, unutrašnjost objekta izgledati znatno drugačije nego što je to bilo ranije”, navode iz tvrtke JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, koja je investitor projekta. Dodaju kako je riječ o prvoj fazi radova. Izvođač je tvrtka GTR Mostar, a završetak prve faze radova očekuje se u roku od 40 dana, nakon čega će uslijediti druga faza koja podrazumijeva unutarnje uređenje, odnosno opremanje Kulturnog centra Ljubuški. Tako bi, prema procjenama investitora projekta, nova moderna kinodvorana u funkciju trebala biti stavljena u idućoj godini. Zgrada se nalazi u samom središtu općine te je u prilično devastiranom stanju, zbog čega će ukupno u rekonstrukciju i opremanje biti uloženo više od 500.000 konvertibilnih maraka.

Investitori navode kako je prva faza radova na ovom objektu vrijedna 250.000 konvertibilnih maraka plus PDV. Uz radove na samom objektu, kroz ovu fazu radova bit će uređen i parter zgrade, te su planirani radovi podizanja postojećeg asfaltnog nogostupa, parkirališta i pješačke staze s bočne strane Kulturnog centra, na čijem će se mjestu ubuduće nalaziti moderna šetnica.

Dio sredstava za grube radove JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, zajedno s Općinom Ljubuški, osigurali su preko Vlade Republike Hrvatske, odnosno Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Riječ je o 545.000 kuna, dok su ostatak sredstava osigurali JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Općina Ljubuški.

Inače, završetkom druge faze radova Ljubuški će, nakon 25 godina, dobiti modernu kinodvoranu koja će imati oko 180 sjedećih mjesta. Također, u objektu Kulturnog centra Ljubuški će se, uz kinodvoranu, nalaziti još i manja galerija, kao i garderoba za kazališne predstave.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe