Održana II. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški

Druga sjednica Općinskog vijeća Ljubuški koja je održana danas počela je polaganjem prisege nove vijećnice HDZ BiH, Ane Kraljević, koja je kao slijedeća s liste ušla u Vijeće nakon odustajanja Ivana Jelčića zbog nespojivosti funkcija.

Uvodne točke su, uz malo žustriju raspravu na Aktualnom satu, protekle relativno mirno, a vijećnici su se najviše zadržali na usvajanju odluke „ o stavljanju nacrta Odluke o Proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu na javnu raspravu“.

Proračun općine Ljubuški za 2017.godinu planiran je u iznosu od 9.149.000 KM što je za oko 600 tisuća više nego godinu ranije. Proračun, kako ga je predstavio šef općinske službe financija Stipe Bubalo, predstavlja procjenu godišnjih prihoda i primitaka, te utvrđeni ishod rashoda i izdataka općine Ljubuški u proračunskoj godini koji se treba realizirati, a koje odobrava Općinsko vijeće.

Prihodi i primici Proračuna općine Ljubuški za 2017.godinu s prenesenih 200.000 KM viška na rashodima iz 2016.godine planiraju se u iznosu od 9.349.000 KM.

Rashodi Proračuna predviđaju se u iznosu 9.349000 KM i dijele se na: tekuće rashode, kapitalne izdatke, otplate dugova i pričuvu.

Nakon dužeg obrazlaganja i rasprave usvojen je zaključak o stavljanju nacrta Odluke o proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu na javnu raspravu.

Predloženi nacrt Odluke o proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu će biti objavljen na službenoj web stranici Općine Ljubuški za čiju objavu se zadužuje Odjel financija najkasnije do 2.12.2016.godine.

Sudionici javne rasprave pisane materijale nacrta Odluke o Proračunu općine Ljubuški za 2017.godinu moći će preuzeti u prostorijama Odjela financija općine Ljubuški, svakim radnim danom do završetka javne rasprave.

Javna rasprava traje od 2.prosinca do 12.prosinca 2016.godine. U navedenom roku zainteresirani mogu svoje primjedbe i prijedloge dostaviti Odjelu za financije putem prijemnog ureda ili na e-mail: proracun@ljubuski.ba.

Na sjednici je usvojena i Odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija općine Ljubuški za razdoblje 2017-2021 godine.

Poslušajte cjelovit snimak 2. sjednice Općinskog vijeća Ljubuški - LINK

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe