Pucaju vodomjeri u Ljubuškom, dežurne ekipe na terenu

Iz JP Parkovi saznajemo kako su proteklih dana sanirali kvarove na vodovodnim instalacijama uzrokovanih višednevnim niskim temperaturama.

Dežurne ekipe bile su svakodnevno na raspolaganju građanima, najviše intervencija i poziva građana vezano je uz puknuća vodomjera, tijekom vikenda zabilježeno je i puknuće ventila od prskalica na javnoj površini u središtu grada što je brzom intervencijom dežurnog tima sanirano.

Podsjećamo na obavijest koju su ranije uputili građanima:

Poštovani potrošači-korisnici usluga Javnog poduzeća Parkovi d.o.o. Ljubuški

S obzirom na najavu iznimno niskih temperatura u narednom periodu prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja.

Napominjemo,interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza glavnog vodomjera te su za njihovo održavanje zaduženi korisnici vodovodne usluge,slijedom čega preporučamo da još jednom provjerite zaštitu svojih vodomjera i vodovodnih instalacija. U slučaju smrzavanja sve troškove zamjene i popravke vodomjera snosi korisnik.

Potrebno je zaštititi vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka,te instalacije koje su više izložene hladnoći,kao vanjske slavine,cijevi koje su izvan objekta i u negrijanim prostorima,kao što su vikendice,garaže,konobe i slično.

Stoga molimo potrošače da poduzmu sljedeće radnje i mjere opreza:
1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput(starih deka,tkanine,stiropora i sl.)
2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini
3. U objektima koji se ne koriste redovno i u kojima nitko ne stanuje,zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu.
4. Također pripazite na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane.
Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe