Na današnji dan prije 12 godina u ljubuškom rodilištu rođeno 6 beba, a danas više nema rodilišta!

U rodilištu ljubuškog Doma zdravlja od subote 12. ožujka u pet sati do nedjelje 13. ožujka 2005. godine u pet sati, znači u razmaku od 24 sata, rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica. Ljiljanka Majić, Katarina Šimić, Maja Ivanković, Kornelija Gavran i Sanela Primorac rodile su dječake, a Natalija Petrušić djevojčicu.

“Najlakša je curica, koja je teška 3,750 kilograma, a najteži jedan od dječaka sa 4,08 kilograma” – priopćio je tom prilikom ginekolog dr. Drago Vukojević.

Prema njegovim riječima, svi porodi su protekli bez ikakvih problema i sve majke, kao i bebe, osjećaju se odlično. Da se taj slučaj dogodio u nekom većem gradu, to vjerojatno i ne bi bila neka posebna vijest, ali za gradić kao što je Ljubuški to je pravo malo čudo.

Prema sjećanju dr. Vukojevića, bez posebnog uvida u medicinsku dokumentaciju, u ljubuškom rodilištu se u 24 sata, ima zasigurno 8-9 godina, nije rodilo toliko beba, a moguće da je to razdoblje još i duže.

Inače, dnevni prosjek poroda u tom rodilištu je jedna beba dnevno. Takav je prosjek bio tada, a danas je manji, jer rodilišta više i nema.

D. Ivanković / Dnevno.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe