NE PRIČEKAŠE GA 'ZABORAVLJENI': Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić posjetio Bošnjake Ljubuškog

Jučer je Ljubuški i Bošnjake Ljubuškog posjetilo visoko izaslanstvo političara iz Hercegovine, koji obnašaju različite funkcije na svim razinama vlasti naše države.

Izaslanstvo je predvodio Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić sa kolegama iz državnog, federalnog i iz županijskih parlamenata.

Tu su bile i kolege koje vrše značajne funkcije u ministarstvima i različitim odborima javnih poduzeća, piše portal Ljubušaci.com.

Cilj posjeta je bio obilazak bošnjačke zajednice koja obitava u Ljubuškom i upoznavanje s trenutačnom problematikom i mogućnostima da se pomognu procesi, koji će unaprijediti kvalitetu života i opstanak zajednice.

Izaslanstvo je po protokolu dočekano u Domu kulture-Kireathani(Čitaonici) nekadašnjoj Fejzinoj kafani, koja je upravo rezultat dosadašnje suradnje s članovima ovog izaslanstva.

Taj proces je počeo prije 12 godina kad je upravo gospodin Edin Mušić bio ministar za izbjegle i raseljene osobe FBiH i kad je u tom svojstvu obilazio naš kraj i pokazao veliko zanimanje da pomogne održivom povratku.

Toj aktivnosti je odmah u startu pomogao i sam načelnik općine gospodin Nevenko Barbarić u onom segmentu u kojem je mogao pomoći.

Ovaj objekt je u prigodi posjeta na najbolji način koristio svojoj svrsi za što je između ostaloga i sagrađen.

Nakon prijema, uži dio izaslanstva je sa svojim domaćinima, izvršio posjet načelniku općine Ljubuški g. Nevenku Barbariću. Na tom sastanku su se vrlo korektno komentirale postojeće aktualne teme i ostale teme koje se tiču života Bošnjaka i mogućnosti da se one unaprijede.

Poslije toga u džamiji na Gožulju je obavljena Džuma namaz, nakon koje je u prostorijama Doma kulture -Kireathane organiziran ručak i druženje naših građana i dragih gostiju, dodaje se u izvještaju portala Ljubušaci.com.

Tu je poslije ručka upriličena zajednička kava i domaćinima se obratio predsjedavajući g. Edin Mušić, koji je domaćine upoznao s aktualnim političkim događanjima u zoni Hercegovine, koja je u ovom trenutku možda za našu zajednicu i najzanimljivija, dodaje portal Ljubušaci.com.

Nakon toga izaslanstvo je sa svojim domaćinima obišlo i naselje Gradsku i tim završila svoj jučerašnji posjet.

Dojmovi domaćina su takvi da je se osjetila jedna pozitivna energija, koja je primijećena kod svih sudionika jučerašnjih susreta. Posebno je značajan posjet načelniku općine Ljubuški, gdje je se osjetila jedna zajednička energija za unapređivanje postojećih odnosa i želja svih da podrže takve procese.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe