FOTO: Skautima za obranu titule nedostajao samo jedan pogodak

Rukometaši ljubuškog Izviđača nisu uspjeli obraniti titulu državnog prvaka.

U odlučujućem, 6. kolu Lige 4, za osvajanje prvog mjesta Skautima je na gostovanju kod Konjuha u Živinicama bio potreban barem neriješen rezultat uz povoljan ishod utakmice Vogošća - Borac.

Izviđač je dobro otvorio utakmicu i prvo poluvrijeme riješio u svoju korist (14:16) na radost nekolicine navijača pristiglih iz Ljubuškog, koji su tijekom cijele utakmice bodrili Skaute u nadi osvajanja prvog mjesta, nasuprot pune tribine domaćih navijača.

Imali su Skauti vodstvo i dobrim dijelom drugog poluvremena, no domaći su nošeni publikom uspjeli preokrenuti rezultat i doći do pobjede od 29:28, kojom su osigurali nastup u Europi. Momčadi Zdenka Grbavca za obranu titule nedostajao je samo jedan pogodak, jer je Vogošća svladala Borca s 23:21 pa je sastav iz Banja Luke i pored poraza postao državni prvak za ovu sezonu.

Igrač utakmice bio je Davor Kadić iz domaćeg sastava s 10 golova, a u redovima Konjuha još se istaknuo Mirko Marčeta s 5 golova. Kod Izviđača najbolji su bili Ante Grbavac s 9 te Matej Hrstić i David Mandić sa po 7, odnosno 6 pogodaka.

Premda titula nije ostala u Ljubuškom, grad podno kule herceg Stjepana i naredne sezone trebao bi ugostiti ponajbolje klubove regije, jer je, prema navodima brojnih medija, Izviđač dobio pozivnicu za narednu sezonu od predstavnika SEHA lige.

Već idućeg vikenda, 3. i 4. lipnja Skautima predstoji završnica Kupa BiH u Mostaru.





  

Objavi komentar

0 Primjedbe