FOTO: Nevina Dječica - sv. misa i blagoslov djece

Blagdan Nevine Dječice drugi je po redu, uz blagdan sv. Prvomučenika Stjepana, koji unosi određenu smetenost i pomućuje božićnu radost. Danas se spominjemo žrtve betlehemskih dječaka koji su platili životom zbog straha kralja Heroda pred Kraljem koji se rodio u Betlehemu. Na vijest da se po pismima proroka kralj Izraelov ima roditi u Betlehemu, po odlasku mudraca daje pobiti svu mušku djecu u Betlehemu i okolici, od dvije godine na niže.

Bolesna ljubomora i glad za vlašću od kralja Heroda učinile su čudovište koje ne preže ni pred čime da bi osigurao svoju vladavinu. Njegov postupak podsjeća da ni danas nije iščezlo takvo razmišljanje i postupanje koje se vodi logikom: da meni bude dobro pod svaku cijenu, da sačuvam svoju vlast pod svaku cijenu, pa i pod cijenu da gazim druge. Žrtvovati druge da meni bude dobro, jedan je od najgorih oblika egoizma, kojeg nažalost, ne nedostaje ni danas u ovom našem ‘naprednom’ i ‘suvremenom’ svijetu, istaknuo je župnik don Jozo predslaveći svetu misu u 11 sati, a potom je blagoslovio i darivao djecu.

Kao i prijašnjih, tako su i ove godine, naši župljani, braća Mladen i Goran Džajić iz Džajić commerce, bogatim paketićima (50 kom.) počastili djecu koja su ovoga dana došli slaviti sv. misu i primiti blagoslov.





Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe