Olga Čuljak i Marta Šaravanja proglašeni najčitateljima Knjižnice Ljubuški

Olga Čuljak i Marta Šaravanja jučer su proglašeni "Najčitateljima 2017. godine".

Drugu godinu zaredom, kao poticaj za čitanje, Knjižnica Ljubuški u siječnju izabire Najčitatelje – jednog u kategoriji učenika osnovnih škola te jednog kategoriji odraslih.

Prilikom odabira najčitatelja, vodilo se računa o tome tko su članovi Knjižnice Ljubuški koje su knjižničarke zapazile kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige, a ujedno su tijekom 2017. godine posudili najveći broj knjiga.

U kategoriji učenika osnovnih škola najviše je čitala Marta Šaravanja, dok je Olga Čuljak proglašena "Najčitateljem" u kategoriji odraslih. Najčitatelji su dobili vrijedne nagrade. Naime, Olga Čuljak dobila je ručni sat, enciklopediju, te besplatnu člansku iskaznicu za 2018. godinu, a Marta Šaravanja nagrađena je tabletom, enciklopedijom i besplatnom članskom iskaznica za 2018. godinu.

Prigodne nagrade uručio im je Ivan Bebek, ravnatelj JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški. On je također dodijelio i nagrade koje su osigurane za drugoplasirane i trećeplasirane čitatelje u obje kategorije.

Pored proglašenja Najčitatelja, u Knjižnici Ljubuški su jučer odlučili nagraditi i nekoliko vjernih dugogodišnjih čitatelja, koji su na poklon dobili besplatne članske iskaznice. 

Svečanost proglašenja najčitatelja, glazbenom točkom na gitari, uveličao je Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški je rekao kako je cilj ovog projekta promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, ali i kod odraslih, razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja, te ujedno, razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe