Branitelji blokirali Bijaču

Pripadnici udruge "Zaboravljeni branitelji" iz Hercegovine blokirali su u srijedu ujutro granični prijelaz Bijača, koji se nalazi u blizini Ljubuškog, piše Bljesak.info.

''Zaboravljeni branitelji'' iz Gruda, Širokog Brijega i Posušja su se okupili u Širokom Brijegu na Trgu širokobriješnih žrtava, te će se uputiti prema zgradi Vlade ŽZH, gdje će ih primiti ministar branitelja ŽZH Mladen Begić.

Podsjetimo, članovi Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' s područja Županije Zapadnohercegovačke najavili su blokade Graničnog prijelaz Bijača u Ljubuškom te željezničku prugu u Čapljini.

''Imajući u vidu da Zastupnički dom FBiH i vladajuća koalicija nije zakazala tematsku sjednicu gdje bi se rješavala pitanja razvojačenih branitelja, branitelji su odlučili u srijedu ići u blokadu Federacije BiH, koordinirano Armija RBiH i HVO odnosno Udruga 'Zaboravljeni branitelji' u ŽZH i HNŽ'', izjavio je za Bljesak.info Vlado Marušić, predsjednik spomenute udruge.

Zbog prosvjeda branitelja, u prekidu je odvijanje prometa na raskrsnici magistralnih putova M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na dionici M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petlji Šićki brod (Tuzla).
Oko 150 nezadovoljnih boraca s područja grada Zenice blokiralo je magistralni put M-17 u Zenici, kod blatuške petlje, javlja novinar "Avaza" s lica mjesta. 

Kako su poručili, njihovi zahtjevi poznati su odranije i neće odustati od blokade puta, uprkos niskim temperaturama, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. 

- Mi se nalazimo na margini društva, a za ovaj jetimski odnos prema onima koji su rizikovali svoje živote i branili svoju zemlju najviše krivimo SDA, koja je više od 20 godina na vlasti, a ništa nije učinila za nas - poručili su vidno ogorčeni borci, javlja Avaz.



Objavi komentar

0 Primjedbe