Na tržište stiže "LJUBUŠKI RANI"

Ljubuški poljoprivrednici predstavili su novi vizualni identitet u procesu brendiranja ljubuškog ranog krumpira.

"Do sada ste ga nebrojeno puta viđali nabacanog u hrpama ili u malo boljem slučaju u drvenim gajbicama vaših marketa ili piljara i konzumirali, pitajući se čiji je i otkuda je stigao tako rano, da li je stvarno iz Hercegovine ili ne. A sada, nema greške! Stiže stvarni Ljubuški rani!", objavljeno je na Facebook stranici posvećenoj brendiranju ovog ljubuškog proizvoda.

"Ljubuški Rani" tako će se pakirati u kartonsku ambalažu s prepoznatljivim dizajnom koji će ga razlikovati od ostalih krumpira koji se trenutačno nalaze na tržištu.

"Cilj brendiranja 'Ljubuškog Ranog' je zajednički nastup na tržištu kako bi se postigla tržišna prepoznatljivost i ostvarili bolji uvjeti prodaje.

Stvaranju vizualnog identiteta prethodile su temeljite pripreme, a u svemu su pomogli šira zajednica i međunarodne razvojne agencije aktivne u BiH,

Zahvaljujući njima, po prvi put, pod svojim stvarnim identitetom; predstavljen je u novom ruhu, brendiran - Ljubuški rani!

"Kupnjom ovog jedinstvenog domaćeg superkvalitetnog proizvoda podržimo 187 malih i udruženih proizvođača i gazdinstava i neka nam je sa srećom", poručili su iz Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje” iz Ljubuškog, koja je osnovana 2011. godine.

"Pored krumpira čiji je plod prvi na trpezama širom Bosne i Hercegovine, proizvodimo još i paradajz, mladi luk, bijeli luk, kupus i lubenicu. Jedinstveni geografski položaj i klimatski uvjeti daju specifičan okus svim našim proizvodima pa smo za naš Ljubuški Rani osigurali i certifikat o zaštiti oznake geografskog porijekla. Da bi sve svoje proizvode mogli plasirati na lokalno, regionalno i svjetsko tržište, svi su članovi, preko zadruge, uredno zavedeni u fitosanitarni registar", navode iz Poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje” iz Ljubuškog.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe