Sjeverozapadni dio općine noć proveo u mraku, prosvjedi sve izgledniji

Mještani Šipovače, Vojnića i okolnih sela proteklu noć su proveli u potpunom mraku, bez dotoka električne energije.

Naime, sinoć je došlo do nestanka struje, a do pisanja ovih redaka djelatnici EP HZHB mještanima navedenih mjesta još uvijek nisu osigurali dotok električne energije.

Učestali nestanci struje u sjeverozapadnom dijelu općine su već duži niz godina veliki problem za lokalno stanovništvo, ali izgleda ne i za vodeće i odgovorne osobe u EP HZHB i ljubuškoj poslovnici, koji su dalekovod „zaboravili“, zapustili i prepustili prirodi i vremenu.

Trasa dalekovoda zarasla, uništeni stupovi i neadekvatni vodovi koji su postavljeni još za vrijeme bivše države 60-ih godina prošlog stoljeća pokazuju koliko ljubuški „elektro-foteljaši“ vode brigu o korisnicima te infrastrukturi tvrtke.

Zbog čestih prekida u dotoku električne energije, nedavno je ispred četiri mjesne zajednice (Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče i Veljaci) dostavljen dopis odgovornima, no bez konkretnog učinka osim obećanja da će se planirati rekonstrukcija sporne trase dalekovoda, a koja se ionako već godinama spominje.

Mještanima je dozlogrdilo svako malo ostajati bez struje pa su sve češći i glasniji prijedlozi te sve jača volja za prosvjedima i potpunom obustavom plaćanja računa kako bi se konačno ovaj problem riješio.

Objavi komentar

0 Primjedbe