VIDEO / ŽEPIĆ: Šušak je Graniću rekao da ne potpisuje sporazum u kojem nema Herceg Bosne

Akademik Božo Žepić kazao je da uzroke sadašnjeg položaja Hrvata u BiH treba tražiti u onom što se događalo u vrijeme potpisivanja Washingtonskog sporazuma i onima koji su tada pregovarali i dogovarali rješenja u ime Hrvata, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Sudjelujući u sinoćnjoem političkom magazinu Argumenti Naše tv Žepić je naveo konkretan primjer koji pokazuje tko je i kako odlučivao u ime Hrvata.

- Mate Granić, (bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske, op hms) je pregovarao u Washingtonu o uspostavi Federacije BiH. Dobio je na papiru rješenje prema kojem nema više hrvatskog entiteta, nema više Herceg Bosne. Zvao je iz Washingtona, nije dobio Tuđmana, nego Gojka Šuška i rekao mu- ovdje nema hrvatskog entiteta, Herceg Bosne, na što mu je Šušak kazao: Pa promjeni to, založi se.

Granić mu je na to rekao: Princip je uzmi ili ostavi.- Ja to ne bih prihvatio niti bi potpisao, odgovorio mu je Šušak.- Ti ne bi, a ja bih i potpisao sam, odgovorio je Granić, kazao je Žepić, podsjećajući kako to sve piše u Granićevoj knjizi.

Mate Granič, inače je aktualni savjetnik predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Akademik Žepić je kazao kako smatra da je za Bosnu i Hercegovinu najbolje riješenje da se ona transformira u uniju triju republika.

HMS

NAŠA TV

Objavi komentar

0 Primjedbe