DETALJI TRAGEDIJE: Potukao se u kafiću u Klobuku, u pritvoru se objesio vezicom iz trenirke?

Tridesetšestogodišnji Jerko P. iz Ljubuškog, koji je pronađen mrtav u pritvorskoj ćeliji PU Ljubuški, samoubojstvo je počinio vješanjem, a koristio je vezicu iz trenirke, neslužbeno saznaje Faktor iz izvora bliskih istrazi ovog slučaja.

On je u policijsku stanicu priveden jučer rano ujutro, oko 4 sata, nakon što se prethodno sukobio sa vlasnikom jednog ugostiteljskog objekta u Klobuku, kojeg je, navodno, napao i povrijedio nožem.

Naime, u noći sa četvrtka na petak, prije ponoći, on se posvađao sa vlasnikom kafića, te su se i fizički sukobili.

Nakon toga je izbačen iz objekta, ali se kasnije, nešto prije tri sata ujutro, ponovo vratio i pravio probleme, a razbio je i prozor na kafiću.

Policija je po pozivu iz tog ugostiteljskog objekta došla na mjesto događaja i privela ga, a kako saznajemo, on se prilikom privođenja nije opirao ljubuškim policajcima.

Policajci su ga je najprije odveli u Dom zdravlja na pregled, a po dolasku u službene policijske prostorije izvršeno je i alkotestiranje kojim je utvrđeno da je pijan, te je smješten u prostoriju za zadržavanje, piše Faktor.

Međutim, u popodnevnim satima je pronađen obješen u pritvorskoj sobi, te je utvrđeno da je za samoubojstvo koristio spomenutu vezicu iz trenirke.

Na mjesto događaja izašao je dežurni županijski tužitelj, koji je zajedno sa članovima Sektora krim-policije MUP-a HNK obavio uviđaj.

Tužitelj je naložio i obdukciju tijela, koja je obavljena danas, a kojom će i zvanično biti utvrđen uzrok smrti ovog 36-godišnjaka.

Iz MUP-a Zapadno-hercegovačke županije priopćeno je da je sinoć održan izvanredni kolegij u prostorijama MUP-a ZHŽ-a na kojem je uz policijskog komesara Milana Galića i šefove jedinica Uprave policije nazočio i ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras.

Na kolegiju je, između ostalog, donesen zaključak da nadležna tijela Uprave policije MUP-a provedu internu istragu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i eventualnih propusta u radu policijskih službenika.

Neslužbeno saznajemo i da Jerko P. nije bio problematična osoba, niti je bio sklon činjenju krivičnih djela, navodi Faktor.

Nije poznato zbog čega je odlučio dići ruku na sebe.

Faktor.ba


Objavi komentar

0 Primjedbe